Domotica in huis

Domotica in huis, voor sommigen is het nog steeds een futuristisch idee maar toch maken steeds meer huishoudens gebruik van deze slimme systemen. Gordijnen die automatisch open en dicht gaan, verlichting die op een tijdklok is aangesloten en zelfs je bad kan je op afstand vol laten lopen. Het klinkt luxe en dat is het misschien ook wel maar het draagt ook bij aan de veiligheid. Bijvoorbeeld een systeem dat automatisch controleert of alle ramen en deuren gesloten zijn. Of met een druk op de knop het alarm aanzetten en bij onraad wordt je hele huis in vol licht gezet. Denk ook aan cameraregistraties direct op een externe harde schijf, alles zichtbaar op eigen schermen of die van een beveiligingsbedrijf en op afstand ramen en deuren sluiten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Toekomstgericht

Naast veiligheid is een ander belangrijk voordeel van domotica in huis dat de techniek ouderen kan ondersteunen. Met name op het gebied van veiligheid en comfort kan domotica in huis zorgen dan ouderen steeds langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen zonder teveel afhankelijk te zijn van anderen. Zo kun je voorzieningen treffen voor communicatie met zorginstellingen (beeldtelefoon in de muur), kun je zorgen dat bij calamiteiten hulp wordt ingeschakeld (valbeveiliging in de badkamer, alarmknoppen in het huis) en dat de hulpverleners ook binnen kunnen komen (elektrische deurbediening). Maar denk ook aan makkelijke bediening (niet meer 4 afstandbedieningen voor de tv of de stereoinstallatie; gordijnen bedienen in je bed terwijl je op de thuishulp wacht) en - als het echt nodig is - monitoring door derden zodat zij op afstand kunnen zien of het goed met je gaat.

.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in domotica in huis en dan vooral in de mogelijkheden voor jouw eigen huis? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en de toekomst van domotica. We bekijken samen wat jouw wensen zijn en wat in jouw woning mogelijk is. 

 

>>> 

 

Naar de hoofdpagina